miercuri, 4 martie 2015




Discriminarea ateului

         Domnul Emil Moise, profesor de "ateism ştiinţific" din Buzău şi membru al unei asociaţii numite "Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă", se simte discriminat pentru faptul că în şcoala în care învaţă fiica lui sunt icoane. Mai precis, el crede că fiica lui este agresată vizual de prezenţa icoanei în sala de clasă. Culmea este că nici fiica, nici soţia nu reclamă acest lucru, ba mai mult, fiica are nota zece la religie. Mi-am zis că se face prea multă gălăgie pentru un gest  penibil al unui cititor de filosofie căruia i s-a urcat materialismul ateist la cap. Ar trebui compătimit, nu făcut în toate felurile, cum se întâmplă de ceva vreme în presă. Dorind să aflu totuşi ce fel de asociaţie este aceea în numele căreia vorbeşte buzoianul discriminat, am intrat pe internet şi m-am îngrozit: gestul domnului Moise este mult mai grav şi face parte dintr-un plan deosebit de periculos. Societatea cu pricina s-a înfiinţat acum doi ani cu scopul precis de a împiedica proiectul construirii Catedralei Patriarhale, scop atins! Este singura sa activitate până acum, dar probabil că are "proiecte" pe mulţi ani înainte. Această campanie este deci al doilea atac la adresa poporului român. Tovarăşi în această luptă diabolică împotriva credinţei creştine sunt câteva zeci de organizaţii ateiste, din Europa, din Anglia ceva mai multe, din SUA, dar majoritatea ateiştilor americani sunt în California! Acum doi ani, când a luat fiinţă, "Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă" număra 22 de membri. Am fost surprins când am citit numele unor personalităţi cunoscute, ca Gabriel Andreescu, Liviu Antonesei, Smaranda Enache, Dan Petrescu, Mircea Toma, Daniel Vighi, Vasile Dem Zamfirescu. Recenta petiţie a profesorului din Buzău este semnată cam de aceiaşi, dar de data asta în numele unor ONG-uri, pentru a da o greutate mai mare demersului său. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, prin preşedintele său, pe nume Csaba Asztalos, a admis cererea de a fi scoase icoanele din sălile de clasă, apelând în acest sens la MEC. Domnul ministru, fricos, a înaintat cererea spre soluţionare Parlamentului. Ca şi cum ar fi ceva de soluţionat, ca şi cum nu-i clar ca bună ziua caracterul neconstituţional (v. art. 30 cu privire la dreptul la opinie), ca să nu mai vorbim de caracterul cu adevărat criminal al unui asemenea demers.
         Îmi amintesc o întrunire a Consiliului Naţional al Alianţei Civice care s-a ţinut la Iaşi cu scopul de a susţine candidatura domnului Simirad la primăria municipiului. Am citit atunci un apel în care solicitam preoţilor să dăruiască icoane şcolilor, să se facă deschiderea anului şcolar cu un Te Deum, să se introducă religia ca obiect de studiu şi să se revină la comemorarea eroilor neamului în ziua de Înălţare. Acest apel a fost adoptat în unanimitate, toţi eram conştienţi de faptul că renaşterea României trebuia să înceapă cu renaşterea spirituală, că după o jumătate de secol de "ateism ştiinţific" este obligatorie revenirea credinţei în şcoli. Gabriel Andreescu, Liviu Antonesei, Smaranda Enache, personaje importante în conducerea Alianţei Civice, au fost de acord cu apelul adoptat la Iaşi, n-au protestat atunci, nici în deceniul care a trecut. Ce le veni să semneze această oroare acum, alături de asociaţia Accept, pe care o înţeleg, deoarece lupta ei cu pretinsa discriminare a homosexualilor seamănă  cu lupta domnului Moise pentru a nu mai fi discriminaţi ateii? Dar domnul Cristian Pîrvulescu? Ce are "Pro Democraţia" cu iconoclastia? Dar doamna Renate Weber?
         Poate ar trebui să discutăm serios despre discriminare, deoarece în numele unei idei în fond juste multe prostii se pot face. Exagerarea drepturilor minorităţilor de tot felul duce la un fel de tiranie a minoritarilor. Aşa-i în America, dar fie la ei ! Homosexualii nu se mulţumesc doar cu faptul de a fi toleraţi, ei vor să devină toţi oamenii homosexuali! Ateii nu se mulţumesc doar cu faptul că sunt toleraţi, ei vor să devină toţi oamenii atei. Am găsit pe internet un "studiu" al domnului Emil Moise tot atât de amplu cum este cel despre icoane, în care abordează o altă marotă a "egalitariştilor": egalitatea femeii cu bărbatul. Mi-am amintit că m-am crucit acum câteva săptămâni, când am aflat că s-au cheltuit milioane de euro pentru a se face o traducere a Sfintei Scripturi "corectă" din punctul ăsta de vedere, adică printre apostoli să fie şi o femeie, eventual prostituată, şi un homosexual, iar "Tatăl nostru", care încă din invocare produce o gravă discriminare, să înceapă astfel: "Tatăl nostru şi mama noastră..."! Dumnezeu să mă ierte că pun pe hârtie asemenea blestemăţii, dar vreau să demonstrez faptul că ori avem de-a face cu un atac foarte violent la adresa valorilor noastre spirituale, bine pus la punct, ori este vorba despre o imensă prostie care obţine o reducere la absurd a unei idei juste în fond, aceea a dreptului fiecărui minoritar de a nu fi discriminat.
         Când văd ura "ateului" discriminat împotriva credincioşilor, bătrânul "liber cugetător" mi se pare de-a dreptul blajin...

28 nov. 2006

Acest articol a fost scris acum zece ani, dar rămâne actual. Există o internațională a ateilor, sau poate sunt organizații sataniste, eu am găsit chiar o hartă pe internet. Este un subiect de investigat! Republic azi acest text, deoarece va fi invitat domnul Moise la Realitatea TV să combată orele de religie din școală și vreau ca telespectatorii să știe cu cine au de-a face.